Antena 3 CNN Externe Rusia îi acuză pe englezi că au înscenat atacul chimic din Siria: “Avem dovezi”

Rusia îi acuză pe englezi că au înscenat atacul chimic din Siria: “Avem dovezi”

Rusia îi acuză pe englezi că au înscenat atacul chimic din Siria: “Avem dovezi”
13 Apr 2018   •   20:54

Londra este ţinta unor acuzaţii dure din partea Moscovei, care susţine că britanicii au înscenat atacul din Douma cu ajutorul căştilor albe.

Armata rusă a anunţat vineri că dispune de ‘dovezi’ privind participarea directă a Marii Britanii la ‘înscenarea’ atacului chimic semnalat săptămâna trecută într-un oraş din regiunea siriană Ghouta Orientală, afirmaţie calificată de ambasadoarea Marii Britanii la ONU drept ‘grotescă’ şi o ‘minciună neruşinată’, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Armata rusă are ‘dovezi care atestă participarea directă a Marii Britanii la organizarea acestei provocări în Ghouta Orientală’, în apropiere de Damasc, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ruse, Igor Konaşenkov.

El a acuzat Londra că a ‘exercitat o presiune puternică’ asupra căştilor albe siriene, salvatori din zona controlată de rebeli care au alertat primii cu privire la acest atac chimic, ‘pentru a înscena această provocare pregătită în avans’.

‘S-a spus căştilor albe că între 3 şi 6 aprilie combatanţii grupării Jaich al-Islam vor lansa o serie de tiruri de artilerie asupra Damascului. Aceasta urma să provoace o reacţie a forţelor guvernamentale pe care căştile albe trebuie să o utilizeze pentru a pune în aplicare această provocare’, a explicat purtătorul de cuvânt rus.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Siria Londra Rusia inscenare atac chimic
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close