Antena 3 CNN Externe Rusia impune sancțiuni împotriva liderilor UE şi a majorităţii membrilor Parlamentului European

Rusia impune sancțiuni împotriva liderilor UE şi a majorităţii membrilor Parlamentului European

Moscova a anunțat că impune restricții înalților oficiali din Uniunea Europeană, ca răspuns la sancțiunile unilaterale pe care blocul le-a luat în ultimele săptămâni.

Rusia impune sancțiuni împotriva liderilor UE şi a majorităţii membrilor Parlamentului European
Sursa foto: Twitter/ NEXTA
de Cerasela Stafie    |    31 Mar 2022   •   19:10

Kremlinul a declarat, joi, că a extins considerabil numărul oficialilor, parlamentarilor, personalităților publice și jurnaliştilor din Uniunea Europeană interziși în Rusia pentru că ar fi fost responsabili de impunerea sancțiunilor și ar fi alimentat sentimente anti-ruse.

”Restricțiile se aplică conducerii de vârf a Uniunii Europene, inclusiv unui număr de comisari europeni și șefi ai structurilor militare ale UE, precum și majorității membrilor Parlamentului European care promovează politici anti-ruse”, a declarat Ministerul de Externe al Rusiei, scrie Reuters.

Sancţiunile constau în interdicţii de călătorie pe teritoriul Rusiei şi în restricţii privind deţinerea de active în entităţi ruse.

UE, Statele Unite și numeroase alte țări occidentale au impus sancțiuni economice și politice drastice Rusiei, unor mass-media ruse și ruși importanți sau bogați, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Moscova pe 24 februarie.

Moscova a spus că lista sa neagră include și reprezentanți ai unor state membre ale UE, precum și persoane publice și jurnalişti despre care a spus că sunt ”personal responsabili pentru promovarea sancțiunilor ilegale anti-ruse, incitarea la sentimente rusofobe și încălcarea drepturilor și libertăților vorbitorilor de limbă rusă. populație”.

×
Subiecte în articol: Rusia sanctiuni lideri Parlamentul European
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close