Antena 3 Externe Rusia, în pragul alegerilor prezidenţiale. Vladimir Putin, creditat cu cele mai mari şanse de câştig

Rusia, în pragul alegerilor prezidenţiale. Vladimir Putin, creditat cu cele mai mari şanse de câştig

de G.S.    |    03 Mar 2012   •   20:25
Rusia, în pragul alegerilor prezidenţiale. Vladimir Putin, creditat cu cele mai mari şanse de câştig Foto: INTACT Images/EPA

Rusia este pregătită de alegeri. După patru ani în care a fost prim ministru, sondajele de opinie îl creditează pe Vladimir Putin cu 60% şanse să revină la Kremlin.

Este însă pentru prima dată când Putin se confruntă cu un val de contestaţii fără precedent şi cu o revoltă populara nemaintâlnită pentru liderul rus.

Rusia e împărţită în două tabere. O parte din alegători, după sondaje, majoritară, îl vede pe Vladimir Putin drept singurul capabil să asigure securitatea şi stabilitatea ţării.

Ceilalţi alegători spun că a stat prea mult la putere şi că ar fi fost nevoie de o schimbare.

Occidentul însă priveşte cu îngrijorarea către Moscova.

Declaraţiile lui Putin din ultima vreme amintesc tot mai mult de anii Războiului Rece. Mulţi ruşi sunt însă mândri de asta. Alţii în schimb s-au împăcat cu ideea că nimeni nu poate sta în calea lui Putin către Kremlin.

Restrângerea dramatică a libertăţii presei sau restrângerea drepturilor cetăţeneşti nu se găsesc pe lista reproşurilor pe care ruşii le-ar putea aduce lui Putin.

Îi reproşează mai degrabă că mulţi dintre ei se afundă în sărăcie şi că economia e parazitată de corupţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close