Antena 3 CNN Externe Duma de Stat a Federației Ruse propune o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani pentru fake news privind acțiunile trupelor militare ruse

Duma de Stat a Federației Ruse propune o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani pentru fake news privind acțiunile trupelor militare ruse

Duma de Stat a Federației Ruse început să elaboreze un proiect de lege care prevede până la 15 ani de închisoare pentru distribuirea de informații false privind acțiunile trupelor militare ruse.

Duma de Stat a Federației Ruse propune o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani pentru fake news privind acțiunile trupelor militare ruse
Sursa foto: Abaca Press / AA/ABACA
de Gabriel Dano    |    02 Mar 2022   •   16:39

Șeful Comitetului Dumei pentru Securitate și Anticorupție, Vasili Piskarev, este cel care a dorit completarea articolelor din legislație privind răspunderea pentru difuzarea informațiilor false cu bună știință cu o dispoziție privind răspunderea „pentru denaturarea scopului, rolului și sarcinilor Forțelor Armate ale Federației Ruse, în timpul operațiunilor speciale și ale altor operațiuni”.

Potrivit lui Piskarev, acestea includ date despre numărul de pierderi. Deputatul a spus că majoritatea fake news-urilor sunt „generate în Ucraina”, dar sunt „distribuite de bunăvoie de o serie de mass-media ruse” și în rețelele de socializare, scrie zdg.md.

Anterior, Roskomnadzor a cerut presei ruse să șteargă informațiile care spun că în Ucraina are loc o invazie și un război. Iar astăzi, purtătorul de cuvânt a lui Putin a declarat că, deși acesta primește date despre pierderile din Ucraina, „nu poate dezvălui aceste informații”.

Război în Ucraina. Peste 2.000 de civili ucraineni au fost ucişi în timpul invaziei ruse. "În fiecare oră mor copii"

Peste 2.000 de civili au fost ucişi şi sute de structuri au fost distruse, inclusiv instalaţii de transport, spitale, grădiniţe şi locuinţe, în timpul invaziei ruse din Ucraina, a informat miercuri Serviciul de Urgenţă ucrainean, citat de Reuters.

"În fiecare oră mor copii, femei şi membri ai forţele de apărare", a anunţat serviciul citat, într-o declaraţie.

Pe de altă parte, primarul din Mariupol (sud), Vadim Boicenko, a anunţat că în oraş s-au înregistrat numeroase victime în ultimele 14 ore de atac fără încetare al forţelor ruse.

Boicenko a acuzat forţele ruse că "împiedică activ evacuarea civililor".

×
Subiecte în articol: Ucraina Moscova
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close