Antena 3 CNN Externe Rusia, îngrijorată de rachetele Patriot din Polonia

Rusia, îngrijorată de rachetele Patriot din Polonia

Rusia, îngrijorată de rachetele Patriot din Polonia
23 Apr 2010   •   08:56

Moscova este profund îngrijorată de planurile SUA de a defăşura rachete Patriot în Polonia lângă graniţa rusă, arăta purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe.
Polonia arăta la sfârşitul lunii ianuarie că va desfăşura o baterie de rachete americane Patriot în oraşul Morag, la 100 de kilometri de graniţa cu enclava rusă Kaliningrad. Rachetele erau iniţial programate a fi instalate lângă Varşovia.

"Suntem preocupaţi de activităţile antirachetă prost direcţionate ale SUA pe teritoriul Poloniei. Nu înţelegem scopul pentru desfăşurarea de rachete de apărare aeriană Patriot lângă graniţa rusă," preciza Andrei Nesterenko.
"Asemenea paşi unilaterali din partea Statelor Unite nu pot decât să provoace îngrijorarea noastră," .
În feberuarie, preşedintele polonez Lech Kaczynski a ratificat Acordul privind statutul forţelor cu SUA, stabilind astfel termenii pentru desfăşurarea de trupe americane pe pământ polonez.
Polonia a cerut sistemele de apărare Patriot, menite a contracara rachetele balistice tactice, rachetele de croazieră şi avioanele, când a acceptat să găzduiască o parte a scutului american de apărare din Europa de Est şi a insistat ca planul să continue chiat dacă Washington şi-a modificat planurile de apărare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rachete Patriot scut antiracheta Rusia
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close