Antena 3 Externe Rusia înlocuieşte Europa cu China. "Gazele care nu mai merg spre UE ar putea fi reorientate către China"

Rusia înlocuieşte Europa cu China. "Gazele care nu mai merg spre UE ar putea fi reorientate către China"

20 Mai 2014   •   10:19
Rusia înlocuieşte Europa cu China. "Gazele care nu mai merg spre UE ar putea fi reorientate către China"
Sursa foto: Foto:businessinsider.com

Premierul rus Dmitri Medvedev a admis marţi "posibilitatea teoretică" a unei reorientări către China a exporturilor de gaze naturale ruseşti care nu vor mai merge către Europa, într-un interviu publicat în timp ce preşedintele rus se află la Shanghai, scrie AFP.
   
"Avem suficiente rezerve, suficiente gaze naturale pentru a efectua livrări şi în est şi în vest. Dar dacă luăm în considerare ceea ce este mai rău, în mod pur teoretic, gazele care nu vor fi livrate în Europa pot fi trimise (...) în China", a declarat Medvedev în acest interviu pentru Bloomberg, din care a fost publicat un fragment pe site-ul Guvernului rus.
   
"Aceasta este, subliniez, pentru moment, doar o posibilitate absolut teoretică", a adăugat el.
   
Unul dintre obiectivele vizitei preşedintelui Vladimir Putin în China este să finalizeze negocieri angajate de mai mult timp cu privire la livrări de gaze naturale ruseşti acestei ţări, în plină criză asupra Ucrainei cu UE, principalul client al exporturilor de gaze naturale ruseşti.
  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close