Antena 3 CNN Externe Rusia a publicat o înregistrare video din spitalul unde au fost trimiși luptătorii Azovstal

Rusia a publicat o înregistrare video din spitalul unde au fost trimiși luptătorii Azovstal

Ministerul Apărării al Rusiei a postat miercuri înregistrări video în care spune că sunt luptători ucraineni de la combinatul Azovstal, ce primesc tratament în spital după ce s-au predat

Rusia a publicat o înregistrare video din spitalul unde au fost trimiși luptătorii Azovstal
Sursa foto: Twitter/324cat
de Alexandra Ionescu    |    18 Mai 2022   •   20:16

Într-o înregistrare video, un grup de bărbați este prezentat întins pe paturi într-o cameră, iar doi dintre ei vorbesc scurt. Unul dintre ei a spus că a avut acces la mâncare și la medici, în timp ce al doilea a spus că a fost bandajat și că nu s-a plâns de tratamentul primit.

În a doua înregistrare video, un bărbat cu o rană la cap a declarat că a fost bine hrănit și îngrijit și că nu a fost supus niciunei presiuni fizice sau psihologice.

Nu a fost posibil să se stabilească dacă bărbații vorbeau liber, scrie Reuters.

Rusia a declarat anterior că un total de 959 de luptători Azovstal s-au predat începând de luni, inclusiv 80 de bărbați răniți care erau tratați la Novoazovsk, în republica separatistă Donețk.

Oficialii ucraineni au oprit orice discuție publică despre soarta luptătorilor care au făcut ultima lor rezistență la Azovstal, rezistând timp de mai multe săptămâni în tunelurile și buncărele sale în fața bombardamentelor intense ale Rusiei.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Azovstal
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close