Antena 3 CNN Externe Rusia intenționează să bombardeze Belarus din Ucraina

Rusia intenționează să bombardeze Belarus din Ucraina

Ministrul Apărării ucrainean s-a adresat cetățenilor republicii vecine, pentru a-i avertiza că Rusia plănuiește să bombardeze Belarus din Ucraina, pentru a sili țara să intre în război.

Rusia intenționează să bombardeze Belarus din Ucraina
Sursa foto: Twitter/franakviacorka
de Alexandra Ionescu    |    11 Mar 2022   •   17:08

Forțele ruse pregătesc o provocare pentru a forța conducerea Belarusului să intre în război împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul Apărării Alexei Reznikov pe Facebook.

"Fac un apel la poporul belarus. Prieteni. Potrivit informațiilor, în care suntem pe deplin încrezători și care sunt confirmate, în momentul de față comanda forțelor ruse de ocupație pregătește o serie de provocări sângeroase.

Conform planului lor criminal, aviația rusă este se pregătesc să lovească o serie de aşezări de pe teritoriul Republicii Belarus situate în apropierea graniţei ucrainene-belaruse. În special, urmează să lovească satul Kopani, districtul Stolin din regiunea Brest", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, pentru a masca crima, Rusia intenționează să efectueze un atac din spațiul aerian al Ucrainei.

Reznikov a explicat că scopul provocării este de a forța actuala conducere a Belarusului să intre în război împotriva Ucrainei. 

„Vă garantez că armata ucraineană nu a plănuit, nu plănuiește și nu va planifica nicio acțiune agresivă împotriva Belarusului. În cele 15 zile de război, trupele ucrainene au ucis peste 12 mii de soldați ruși. Nu lăsați țara voastră să fie atrasă în acest război! Salvați viețile celor dragi! Nu lăsați Kremlinul să distrugă viitorul Belarusului!" - a subliniat ministrul, potrivit Unian.

Mai devreme, serviciile secrete ucrainene au raportat că Putin pregătește un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl pentru a da vina pe Ucraina.

În același timp, președintele Lukașenko a spus că Putin a „salvat” Belarus de „un atac al ucrainenilor”.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close