Antena 3 CNN Externe Rusia interzice știrile televizate despre Alexei Navalniî din cauza zvonurilor despre starea precară a acestuia

Rusia interzice știrile televizate despre Alexei Navalniî din cauza zvonurilor despre starea precară a acestuia

Rusia refuză să mai difuzeze știri despre Alexei Navalniî, în urma zvonurilor că cel mai aprig critic al liderului de la Kremlin, ar putea muri în orice clipă în spitalul unde se află internat.

Rusia interzice știrile televizate despre Alexei Navalniî din cauza zvonurilor despre starea precară a acestuia
Sursa foto: Hepta
de Ruxandra Rădulescu    |    20 Apr 2021   •   17:19

Alexei Navalny, în vârstă de 44 de ani, unul dintre cei mai mari opozanți ai politicii lui Putin se află în greva foamei de trei săptâmâni, într-o închisoare cu regim de spital. 

Recent, televizunea de stat din Rusia a refuzat să informeze cetățenii despre faptul că Navalniî a fost transferat într-un spital, din cauza stării de sănătate care se deteriorează pe zi ce trece. 

Această situație a dezlănțuit o teribilă revoltă în rândul populației și s-au anunțat proteste masive în 77 de orașe. 

Protestele coincid cu mesajul anual al președintelui Vladimir Putin către națiunea Rusiei. 

Guvernul rus a declarat că protestele sunt ilegale. 

Statele Unite amenință Rusia cu posibile consecințe

Membrii guvernului au ignorat avertismentul din cadrul întâlnirii Miniștrilor Uniunii Europene, care au conchis că autoritățile ruse se fac vinovate de starea de sănătate a  lui Navalniî. 

Statele Unite a amenințat Rusia că vor exista consecințe dacă, opozantul lui Putin va muri în închisoare. 

De asemena, Marea Britanie a cerut eliberarea urgentă a lui Alexei Navalniî. 

Răspunsul Kremlinului în fața acestor acuzații a fost că starea de sănătate a lui Navalniî este "satisfăcătoare", în ciuda tranferului acestuia la un spital. 

"Sănătatea deținuților din Federația Rusă nu ar trebui să fie un subiect de îngrijorare pentru nimeni", a afirmat Dmitry Peskov.

Navalniî a intrat în greva foamei, după ce autoritățile din închisoare au refuzat să-i acorde acces la îngrijiri medicale pentru probleme la spate și la unul dintre picioare. 

Avocatul lui Navalniî, Alexei Liptser, care l-a vizitat pe condamnat în spital precizat ca starea clientului său este una foarte proastă.

×
Subiecte în articol: Rusia Kremlin
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close