Antena 3 CNN Externe Rusia întrece America. Reacţia SUA a ridicat multe semne de întrebare: "Noi nu suntem îngrijoraţi"

Rusia întrece America. Reacţia SUA a ridicat multe semne de întrebare: "Noi nu suntem îngrijoraţi"

Rusia întrece America. Reacţia SUA a ridicat multe semne de întrebare: "Noi nu suntem îngrijoraţi"
de O.P.    |    11 Dec 2014   •   06:56

Rusia are cu 24 de interceptori balistici mai mult decât Statele Unite, a declarat marţi la Bucureşti subsecretarul de Stat Rose Gottemoeller, reiterând că sistemul antirachetă american nu este o ameninţare la adresa stabilitţii strategice globale cum susţine Moscova, se arată într-un comunicat.

"Noi nu suntem îngrijoraţi de impactul asupra stabilităţii strategice în urma mobilizării a 68 de interceptori în cadrul sistemului ABM de la Moscova", a declarat subsecretarul de Stat american pentru Controlul armamentului şi securitate internaţională citat într-un comunicat postat pe un site al Departamentului de Stat.

Ea a precizat că este vorba despre "24 de interceptori în plus (faţă de numărul celor pe care) Statele Unite intenţionează să-i mobilizeze", referindu-se la cei 30 de interceptori americani mobilizaţi în Alaska şi la alţi 14 pe care intenţionează să-i mobilizeze.

"La fel ca Statele Unite, Rusia îşi modernizează radarele şi interceptorii în cadrul sistemului" rus antirachetă, iar acest lucru "nu a provocat îngrijorări în Statele Unite cu privire la stabilitatea strategică", a continuat ea.

Radare şi interceptori urmează să fie instalate, în cadrul unui sistem de apărare antirachetă NATO, în state membre ale Alianţei Nord-Atlantice ca Romania, Turcia, Spania şi Polonia. Acest scut, care urmează să fie susţinut cu sisteme de tip AEGIS instalate la bordul unor nave, este denunţat de Rusia ca fiind îndreptat împotriva sa.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close