Antena 3 CNN Externe Rusia ar putea invada Ucraina pe 20 februarie. Precizări de ultimă oră ale lui Michael Coffman, analist militar

Rusia ar putea invada Ucraina pe 20 februarie. Precizări de ultimă oră ale lui Michael Coffman, analist militar

Invazia Ucrainei de către Rusia ar putea avea loc la data de 20 februarie. Michael Coffman, analist militar, a făcut precizări de ultimă ore despre conflictul dintre cele două state.

Rusia ar putea invada Ucraina pe 20 februarie. Precizări de ultimă oră ale lui Michael Coffman, analist militar
Sursa foto: Getty Images/ Dan Kitwood
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2022   •   19:06

Părerile potrivit cărora perspectiva invaziei din 16 februarie a fost exagerată sunt susținute de cercetătorul senior la Centrul de Analiză Navală din SUA Michael Coffman. Acesta susține să trebuie să se acorde mai multă atenție datei de 20 februarie și zilelor următoare.

În primul rând, ziua de duminică, 20 februarie este importată pentru că atunci se vor încheia exercițiile militare ale Rusiei și Belarusului, potrivit declaraței Ministerului Apărării din Belarus, care a anunțat că “toți soldații ruși vor părăsi teritoriul” țării ulterior.

În al doilea rând, data de 20 februarie marchează încheierea Conferinței de Securitate de la München, care va avea loc în perioada 18-20 februarie, iar una dintre problemele aflate pe ordinea de zi este situația Ucrainei, președintele ucrainean Volodimir Zelenski fiind invitat. Orice acțiune a lui Putin înainte de această conferință ar putea duce la o mobilizare exemplară internațională împotriva Rusiei.

În al treilea rând, Jocurile Olimpice de la Beijing se vor încheia pe 20 februarie. Multe voci au spus că liderul rus nu ar demara o invazie în timpul olimpiadei din China, pentru că nu ar vrea să-l supere pe principalul său aliat strategic, președintele Xi Jinping. Un atac asupra Ucrainei ar atrage toate privirile, subminând importanța jocurilor și chiar amenintând desfășurarea lor.

Totdată, lăsând la o parte analizele, care pot avea un grad mai ridicat de interpretare, la granița Ucrainei au început să se adune și mai muți soldați ruși, contrar afirmațiilor oficialilor de la Moscova, care susțineau că trupele au început să se regragă.

Informațiile cu privire la creșterea numărului militarilor ruși laa granița cu Ucraina au fost transmise inițial de Casa Albă. Serviciul ucrainean de securitate le-a confirmat joi, precizând că alți 7.000 de militari au ajuns în zonă în ultimele două zile, scrie DefenseRomania.

×
Subiecte în articol: Rusia invazie Ucraina
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close