Antena 3 CNN Externe Rusia îşi consolidează prezenţa militară la Marea Neagră. Submarine noi şi vapoare de ultimă generaţie vot intra în componenţa flotei din Crimeea

Rusia îşi consolidează prezenţa militară la Marea Neagră. Submarine noi şi vapoare de ultimă generaţie vot intra în componenţa flotei din Crimeea

Rusia îşi consolidează prezenţa militară la Marea Neagră. Submarine noi şi vapoare de ultimă generaţie vot intra în componenţa flotei din Crimeea
Sursa foto: Foto: Reuters
06 Mai 2014   •   15:11

Ministerul Apărării Rus va amplasa forţe adiţionale în Crimeea, ca parte a programului de consolidare a Flotei de la Marea Neagră.

"Înainte de sfârşitul acestui an, vom forma noi unităţi de apărare antiaeriană şi trupe de puşcaşi marini în locurile în care se află flota noastră. Flota navală militară se va înzestra cu submarine noi şi vase de suprafaţă de ultimă generaţie. Aceasta este prioritatea noastră!", a declarat ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu.

Demnitarul a subliniat că programul de consolidare este destinat în special flotei de la Marea Neagră, staţionată în Crimeea. Potrivit lui Shoigu, costul total al cheltuielilor va depăşi 2,5 miliarde de dolari.

Anunţul Moscovei de întărire a prezenţei militare la malul Mării Negre, vine pe fondul îngrijorărilor ruse faţă de planurile NATO din Europa de Est.
Alianţa Nord-Atlantică a trimis avioane de luptă, nave de război, dar şi trupe terestre în Polonia, România şi ţările baltice, pentru a-şi asigura aliaţii de deplina susţinere şi încredere, având în vedere criza politică accentuată şi instabilitatea din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Crimeea
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close