Antena 3 CNN Externe Rusia își extinde tentaculele în Europa. Victoria lui Francois Fillon în alegerile primare, salutată de ruși

Rusia își extinde tentaculele în Europa. Victoria lui Francois Fillon în alegerile primare, salutată de ruși

Rusia își extinde tentaculele în Europa. Victoria lui Francois Fillon în alegerile primare, salutată de ruși
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Noi 2016   •   12:00

Mass-media şi politicieni din Federaţia Rusă au salutat luni victoria conservatorului Francois Fillon în alegerile primare ale dreptei franceze, acesta fiind considerat candidatul cel mai pro-rus din politica internaţională, informează AFP.

Prezentatorul postului public de televiziune Vesti, Dmitri Kisselev, principala voce mediatică a Kremlinului, şi-a întrerupt jurnalul de ştiri în noaptea de duminică spre luni pentru a anunţa victoria lui Fillon.

"Forţele de dreapta îşi înalţă capul în toată Europa", şi-a exprimat la rândul său entuziasmul prezentatorul jurnalului de ştiri de la Pervîi Kanal, un alt post public de televiziune, comentând victoria lui Francois Fillon. "Cine va impune acum sancţiuni şi împotriva cui? Vremurile se schimbă, iar aceste metode sunt depăşite", a adăugat el.

"Francois Fillon este cel mai pragmatic dintre candidaţi în ceea ce priveşte politica internaţională", a notat agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Francois "Fillon este mai apropiat de alegători decât Alain Juppe, în mai multe probleme: lupta împotriva grupării Statul Islamic, căsătoria între persoane de acelaşi sex şi Rusia", estima luni, pe Twitter, Aleksei Puşkov, şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

"Nu cred că trebuie să spunem că Francois Fillon este un candidat pro-rus. El este întâi de toate un candidat pro-francez", a dorit să sublinieze expertul Serghei Fiodorov, de la Institutul pentru Europa al Academiei de Ştiinţe a Federaţiei Ruse, invitat luni la postul de ştiri 24.

Francois Fillon doreşte o apropiere cu Rusia în Europa, ridicarea sancţiunilor la adresa Moscovei şi asocierea cu aceasta în lupta împotriva grupării SI în Siria.

Conservatorul François Fillon, fost prim-ministru al lui Nicolas Sarkozy, a triumfat duminică seară la primarele dreptei franceze pentru prezidenţialele din 2017, devenind o opţiune serioasă pentru Palatul Elysee. Potrivit rezultatelor centralizate până la orele 22:00 GMT din 9.882 de secţii de votare din totalul de 10.228, Fillon l-a învins detaşat în turul al doilea al primarelor pe fostul premier Alain Juppé, 71 de ani, cu 66,5% voturi la 33,5%.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Misterul pozei trecute prin Photoshop de la capturarea lui Cherecheș
x close