Antena 3 CNN Externe Rusia îşi extinde umbrela radar deasupra Europei

Rusia îşi extinde umbrela radar deasupra Europei

Rusia îşi extinde umbrela radar deasupra Europei
10 Dec 2013   •   14:55

Rusia a început testarea unui nou tip de sistem radar, care poate detecta ţintele aeriene de ultimă generaţie, inclusiv rachetele de croazieră sau aparatele aeriene nedenumite, aşa-zisele drone. Raza de acoperire a noului radar depăşeşte 3000 de km, permiţând să monitorizeze o mare parte din spaţiul aerian european.

Denumit generic, "Container", noul sistem a fost deja instalat şi probat cu succes în oraşul Kovylkino, din republica rusă Mordovia.

Potrivit ministrului Apărării, Sergei Shoigu, radarul va permite Rusiei să-şi extindă aria de monitorizare şi control a "situaţiei din vest".

Am ordonat comandantului Forţelor de Apărare Aerospaţială şi celorlalte structuri de comandă să se asigure că noul radar va fi pe deplin funcţional până la sfârşitul anului 2015", a spus Shoigu într-o conferinţă de presă.


"Container" face parte dintr-o unitate tehnico-tactică radio mai vastă, care include un post de comandă, o antenă de emisie-recepţie şi o unitate de stocare şi gestionare a comunicaţiilor şi datelor primite.

Moscova plănuieşte să amplaseze o reţea largă de sisteme radar "Container" pentru a detecta din timp ameninţările asupra teritoriului rus. Date referitoare la numărul lor exact sau la locaţiile unde vor fi amplaste aceste unităţi nu au fost furnizate publicului, relatează RIA Novosti.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close