x close

Rusia îşi închide spaţiul aerian pentru companiile ucrainene

de D.G.    |    29 Sep 2015   •   09:15
Rusia îşi închide spaţiul aerian pentru companiile ucrainene
Rusia a anunţat luni că a decis să-şi închidă spaţiul aerian pentru companiile ucrainene după 25 octombrie, ca răspuns la interdicţia Kievului vizând două companii aeriene ruseşti pe teritoriul ucrainean, informează AFP.

"În conformitate cu instrucţiunile date de prim-ministrul rus Dmitri Medvedev, Ministerul Transporturilor a cerut agenţiei federale de transport aerian să informeze companiile aeriene ce asigură zboruri cu destinaţia Rusia că au interdicţie de a folosi spaţiul aerian rus începând cu 25 octombrie", a declarat pentru agenţia oficială de presă Tass un purtător de cuvânt al ministerului.
Potrivit purtătorului de cuvânt, această măsură este un răspuns la decizia autorităţilor ucrainene, anunţată săptămâna trecută, de a interzice pe teritoriul lor companiile aeriene ruseşti Aeroflot şi Transaero chiar de săptămâna trecută. 

Tranzitul avioanelor companiilor ruseşti, în primul rând Aeroflot, care tocmai l-a cumpărat pe concurentul său Transaero, va fi de asemenea interzis dacă aceste aparate "transportă material militar, cu dublă utilizare (militară şi civilă) sau chiar soldaţi ruşi", potrivit Kievului. 

"Închiderea legăturilor aeriene între Rusia şi Ucraina ar fi un act de nebunie. Din păcate, l-am văzut în ultimele 20 de luni, iar această posibilitate nu poate fi exclusă", a comentat atunci purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, aminteşte France Presse.

Parteneri
Parteneri
sati