Antena 3 Externe Rusia își îndreaptă atenția spre Orientul Mijlociu: "Aici este nevoie de un program pe termen lung"

Rusia își îndreaptă atenția spre Orientul Mijlociu: "Aici este nevoie de un program pe termen lung"

de G.S.    |    27 Oct 2016   •   21:17
Rusia își îndreaptă atenția spre Orientul Mijlociu: "Aici este nevoie de un program pe termen lung"
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a propus joi conceperea unui fel de Plan Marshall pentru reconstrucţia ţărilor Orientului Mijlociu devastate de război, cum este cazul Siriei, relatează agenţia EFE.

'Magnitudinea colosală a distrugerilor impune elaborarea unui program pe termen lung, eventual un fel de Plan Marshall pentru reconstrucţia acestei regiuni devastate de războaie şi conflicte', a menţionat Putin în discursul susţinut la reuniunea Clubului Internaţional de Dezbateri 'Valdai'. El a asigurat că 'Rusia este dispusă să participe activ' la un asemenea demers comun.

Liderul de la Kremlin a subliniat necesitatea de 'a pune pe agenda internaţională problema reconstrucţiei unui sistem statal, a unei economii şi a unei structuri sociale sănătoase în ţările Orientului Mijlociu'.

Referindu-se la conflictul din Siria, Putin a susţinut că acordurile convenite cu omologul său american, Barack Obama, nu au funcţionat din cauza unor 'cercuri' de la Washington, care au împiedicat aplicarea lor.

'Am crezut că după îndelungi negocieri, după eforturi enorme şi compromisuri grele s-a reuşit articularea unui front unic în lupta împotriva terorismului, dar acest lucru nu s-a întâmplat', a spus Putin.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close