x close

Rusia își sporește capacitatea de luptă. Unde sunt concentrate unitățile militare

01 Dec 2017   •   16:09
Rusia își sporește capacitatea de luptă. Unde sunt concentrate unitățile militare

De la începutul anului, unităţile Districtului militar Vest "şi-au sporit substanţial" capacităţile de luptă, a declarat vineri comandantul districtului, general-colonelul Andrei Kartapolov, citat de agenţia de presă RIA Novosti. 

Din ianuarie, districtul militar Vest a primit peste 1.000 de unităţi de tehnică militară, a indicat generalul rus, adăugând că modernizarea capacităţilor de la frontiera vestică a Rusiei va continua şi în anul viitor. 

De asemenea, potrivit lui, s-au făcut eforturi ample pentru îmbunătăţirea infrastructurii. 

În luna octombrie, ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat că până la sfârşitul anului unităţile Districtului militar Vest vor primi peste 1.800 de unităţi de tehnică militară noi şi modernizate. 

Într-o recentă întâlnire cu şefii armatei, preşedintele Vladimir Putin menţionase că ponderea armelor şi echipamentelor moderne în unităţile militare a ajuns la aproape 60%. În prezent, guvernul de la Moscova examinează noul program de stat pentru înzestrarea armatei până în 2027 pentru a-l transmite preşedinţiei spre aprobare până la 15 decembrie.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Rusia armata
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati