Antena 3 CNN Externe Rusia îşi va schimba poziţia faţă de Siria, dacă Bashar Al-Assad „trişează” în privinţa armelor chimice

Rusia îşi va schimba poziţia faţă de Siria, dacă Bashar Al-Assad „trişează” în privinţa armelor chimice

Rusia îşi va schimba poziţia faţă de Siria, dacă Bashar Al-Assad „trişează” în privinţa armelor chimice
de M.T.    |    21 Sep 2013   •   16:36

Rusia şi-ar putea schimba poziţia faţă de Siria, dacă va descoperi că preşedintele Bashar Al-Assad „trişează” în privinţa armelor chimice, a afirmat şeful Administraţiei de la Kremlin, Serghei Ivanov, potrivit RIA Novosti şi AFP, citate de Agerpres.

„Acum vorbesc din punct de vedere teoretic şi ipotetic, dar, dacă vom avea certitudinea că Assad trişează, poziţia noastră ar putea să se schimbe”, a declarat Ivanov, într-un discurs susţinut la Stockholm cu ocazia conferinţei Global Strategic Review.

Bashar Al-Assad şi-a luat miercuri angajamentul că va distruge arsenalul chimic al ţării sale, în conformitate cu acordul din urmă cu o săptămână dintre SUA şi Rusia.

În acest context, Serghei Ivanov a descris şi o altă situaţie ipotetică în care se constată că atât rebelii cât şi forţele guvernamentale au recurs la arma chimică.

Într-un astfel de scenariu, „Rusia nu ar acţiona decât pe căi diplomatice. Ce altceva ar mai fi de făcut?”, s-a întrebat oficialul rus.

Ivanov a mai precizat că este responsabilitatea Washingtonului de a-i aduce pe rebeli la masa tratativelor cu autorităţile de la Damasc, pentru oprirea violenţelor.

„Ipoteza că atacurile cu rachete ar fi benefice pentru demararea procesului de pace nu este doar lipsită de realism, ci este de-a dreptul iresponsabilă”, a conchis şeful Administraţiei prezidenţiale ruse.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close