Antena 3 CNN Externe Rusia: Mandatul preşedintelui Medvedev, prelungit de la patru la şase ani

Rusia: Mandatul preşedintelui Medvedev, prelungit de la patru la şase ani

Rusia: Mandatul preşedintelui Medvedev, prelungit de la patru la şase ani
21 Noi 2008   •   22:31

Mandatul preşedintelui rus trebuie prelungit de la 4 la 6 ani pentru ca aceste să poată munci spre binele tuturor. Cel puţin aşa cred parlamentarii de la Moscova. Mulţi cetăţeni nu sunt însă de acord cu extinderea mandatului prezidenţial.
Prelungirea mandatului prezidenţial a fost propusă, la începutul lunii, chiar de către liderul de la Kremlin. Parlamentarii se întrec cu laudele la adresa preşedintelui ţării. Ei spun că mandatul lui Medvedev trebuie prelungit pentru a-i da şansa să lucreze cât mai mult pentru binele ţării.
?Trebuie să îi dăm şansa preşedintelui să muncească pentru mai mult timp. Mereu ne pregătim de alegeri. Numai pentru aceste considerente, noi susţinem această iniţiativă, ca mandatul să fie prelungit?, a declarat Vladimir Jirinovski, vicepreşedintele Dumei de Stat.
Ruşii de rând nu sunt de acord cu decizia Dumei de Stat. Însă de teama represaliilor, cei care se opun preferă să-şi păstreze anonimatul.
Duma de Stat a Rusiei a adoptat deja extinderea mandatului prezidenţial. Pentru a intra în vigoare, această modificare a Constituţiei trebuie să fie supusă la vot şi în camera superioară a parlamentului. Unii analişti se tem că aceste modificări constituţionale pregătesc, de fapt, revenirea lui Vladimir Putin la cârma Rusiei pentru o perioadă mai lungă de timp.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close