Rusia: Masacrul de la Hula, rezultatul asistenţei financiare, armamentului şi recrutării mercenarilor

de A.M.P    |    01 Iun 2012   •   21:34
Rusia: Masacrul de la Hula, rezultatul asistenţei financiare, armamentului şi recrutării mercenarilor Foto: INTACT Images/EPA

Masacrul de la Hula este rezultatul asistenţei financiare şi livrărilor de armament oferite insurgenţilor sirieni, este de părere Ministerul rus de Externe, citat de AFP.
   
"Tragedia de la Hula demonstrează unde duc asistenţa financiară, armamentul şi recrutarea mercenarilor", apreciază diplomaţia rusă, "regretând că unii actori-cheie de pe scena internaţională nu sunt pregătiţi să acţioneze după o logică paşnică".
   
Ţările occidentale şi ONU tind să atribuie masacrul de la Hula, soldat cu 108 morţi, regimului sirian, în timp ce Damascul susţine că în spatele violenţelor se află "grupuri teroriste".
   
"Am menţionat în repetate rânduri cauzele care au o influenţă negativă asupra implementării planului lui Annan în Siria; în primul rând, este vorba de actori-cheie de pe scena internaţională care nu sunt pregătiţi să acţioneze după o logică paşnică, ci privilegiază propria agendă, al cărei punct principal este schimbarea regimului de la Damasc", adaugă diplomaţia rusă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close