Antena 3 CNN Externe Rusia recrutează militari cu contract în Transnistria | Radu Tudor: "Putin se pregătește să o transforme într-o zonă fierbinte"

Rusia recrutează militari cu contract în Transnistria | Radu Tudor: "Putin se pregătește să o transforme într-o zonă fierbinte"

Rusia a demarat o campania de recrutare în rândul cetățenilor ruși din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova.

Rusia recrutează militari cu contract în Transnistria  | Radu Tudor: "Putin se pregătește să o transforme într-o zonă fierbinte"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2022   •   10:18

Potrivit Antena 3, bărbații cu vârste între 19 şi 40 de ani sunt chemați să încheie contracte cu armata rusă.

În mediul online, dar şi în zone aglomerate pe străzi din mai multe orașe sunt distribuite anunțuri prin care organizatorii promit o plată de 30 de mii de ruble, echivalentul a 2.500 de lei.

Recrutorii Federației Ruse menționează că oferă echipament, pachet social şi spațiu de locuit.

Anunțurile de recrutare nu precizează corpul de armată pentru care se fac recrutările și nici nu sunt oferite imediat informații privind posibilele misiuni în care vor fi trimiși noii recruți după instrucție.

Radu Tudor: "Rușii sunt disperați"

"Aceste anunțuri trebuie tratate cu foarte mare atenție de instituțiile internaționale. Acești mercenari folosiți de Rusia - fie că e vorba de jihadiști ceceni, de sirieni, de kazaci, de etnici ruși din Transnistria - demonstrează disperarea Rusiei, faptul că, din punct de vedere al resursei umane încep să dea din colț în colț.

Nu mai au militari de care să-i aducă pe frontul de invazie din Ucraina.

Rezistența ucrainenilor și armamentul foarte eficient din Occident îi aduc pe ruși într-o stare de disperare (...)

Sunt convins că Transnistria - pe care o ocupă ilegal și o susțin financiar - trebuie să reprezinte pentru ei un obiectiv oficial de cucerire.

Acolo există un conflict înghețat iar Putin se pregătește să transforme Transnistria într-o zonă fierbinte de război, ceea ce ar complica foarte mult situația de securitate în bazinul Mării Negre și pe flancul estic al NATO", a estimat, la Antena 3, jurnalistul și analistul militar Radu Tudor.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close