Antena 3 CNN Externe Rusia a masat 90.000 de militari la frontiera cu Ucraina

Rusia a masat 90.000 de militari la frontiera cu Ucraina

Rusia nu și-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina după exercițiile recente, iar Ministerul Apărării Ucrainian a anunțat că în zonă se află 90.000 de soldați ruși.

Rusia a masat 90.000 de militari la frontiera cu Ucraina
de Alexandra Ionescu    |    03 Noi 2021   •   15:42

 Masarea de tehnică militară și trupe, care include forțele Armatei 1-a Tancuri de Gardă, a început la sfârșitul lunii septembrie, după finalizarea unor exerciții militare comune Rusia - Belarus.

Pe baza imaginilor din satelit, Kofman arată că trupele celei de-a 41-a ArmateTerestre Combinate nu s-au întors la baza din orașul siberian Novosibirsk după exercițiul comun, ci s-au alăturat forțelor ruse aflate deja în apropiere de granița ucraineană.

”Ar trebui observat faptul că periodic Federaţia Rusă a recurs la practica transferării şi comasării de unităţi militare pentru a menţine tensiunile în regiune şi presiunea politică asupra statelor vecine”, a explicat ministerul.

În primăvara acestui an, Rusia a provocat îngrijorare la Kiev şi în capitalele occidentale prin deplasarea a peste 100.000 de militari de-a lungul frontierei cu Ucraina, deşi ulterior a ordonat retragerea acestora.

Ministerul Apărării ucrainean a dezminţit luni o informaţie apărută în presă conform căreia Rusia comasează trupe la frontiera sa cu Ucraina, precizând că nu a observat o suplimentare a efectivelor sau a echipamentelor militare.

Site-ul de ştiri politico.eu a relatat că imagini din satelit luate luni au confirmat informaţii recente potrivit cărora Rusia concentrează din nou trupe şi echipament militar la graniţa cu Ucraina. Imaginile arată numeroase tancuri, vehicule blindate și unități de artilerie auto-propulsate, precum și trupe de infanterie, masate în apropierea orașului rus Yelnya.

Imaginile furnizate de compania spaţială americană Maxar Technologies arată aproximativ 1.000 de vehicule militare în apropiere de oraşul rusesc Ielnia, la circa 250 kilometri nord de frontiera ruso-ucraineană, potrivit Reuters.

Kremlinul s-a limitat miercuri să declare că Rusia menţine o prezenţă militară pe teritoriul său acolo unde consideră necesar. De asemenea, mișcările armatei ruse vin după ce președintele Vladimir Putin a subliniat nevoia întăririi apărării anti-aeriene, indicând drept motiv activitățile NATO în apropierea granițelor Federației.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina granita militari
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close