Antena 3 CNN Externe Rusia. Miniştrii şi oficialii guvernamentali trebuie să renunţe la funcţiile de conducere din companii

Rusia. Miniştrii şi oficialii guvernamentali trebuie să renunţe la funcţiile de conducere din companii

Rusia. Miniştrii şi oficialii guvernamentali trebuie să renunţe la funcţiile de conducere din companii
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Apr 2011   •   17:09

Dacă în România este o problemă în continuare, se pare că în ţări precum Rusia există şi soluţii. O decizie a statului obligă miniştrii şi înalţii responsabili să se retragă din consiliile de administraţie ale marilor companii, conform Interfax.

Natalia Timakova, purtătorul de cuvânt de la Kremlin a declarat că “toţi miniştrii şi responsabilii administraţiei prezidenţiale, care reprezintă statul în consiliile de administraţie ale companiilor, trebuie să renunţe la aceste atribuţii”.

Decizia vine doar la câteva zile după ce preşedintele rus, Dmitri Medvedev a denunţat prezenţa oficialilor din stat în consiliile de administraţie ale marilor companii. De asemenea, Medvedev le-a cerut acestora să se retragă.

Analiştii şi experţii rusi apreciază că această decizie vine ca un atac direct la adresa lui Vladimir Putin, premierul Rusiei, cunoscut pentru relaţia apropiată cu oligarhii.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close