Antena 3 CNN Externe Atacurile din Ucraina s-ar putea intensifica: "Vor fi mobilizaţi mai mulţi militari, aproximativ 500.000 de rezervişti"

Atacurile din Ucraina s-ar putea intensifica: "Vor fi mobilizaţi mai mulţi militari, aproximativ 500.000 de rezervişti"

Administraţia de la Kiev se teme că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va mobiliza încă 500.000 de militari în cursul lunii ianuarie, ceea ce ar putea conduce la intensificarea atacurilor.

Atacurile din Ucraina s-ar putea intensifica: "Vor fi mobilizaţi mai mulţi militari, aproximativ 500.000 de rezervişti"
Sursa foto: Sursa foto: rumaniamilitary.ro
de Alexandra Cojoianu    |    06 Ian 2023   •   18:28

Serviciul de Informaţii Militare din Ucraina (HUR) crede că Vladimir Putin va emite un nou ordin de mobilizare pe 15 ianuarie.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat în septembrie 2022 mobilizarea a 300.000 de mii de militari, dar numărul exact al persoanelor înrolate nu se cunoaşte.

Ministerul Apărării de la Kiev susţine că armata ucraineană poate face faţă oricărei suplimentări a trupelor ruse.

"Suntem pregătiţi pentru orice evoluţie şi vom elibera în continuare teritoriul ucrainean, indiferent câţi militari ruşi vor fi mobilizaţi", a transmis Ministerul ucrainean al Apărării.

"Vor fi mobilizaţi mai mulţi militari" decât în toamna anului 2022, aproximativ 500.000 de rezervişti, a declarat Andrii Cerniiak, un purtător de cuvânt al Serviciului ucrainean de informaţii militare, citat de site-ul german T-online.de.

×
Subiecte în articol: Kiev Ucraina Rusia HUR rezervişti
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close