Antena 3 CNN Externe Demers surprinzător: Rusia invită experții militari din NATO la o discuție

Demers surprinzător: Rusia invită experții militari din NATO la o discuție

Demers surprinzător: Rusia invită experții militari din NATO la o discuție
01 Aug 2016   •   21:41

Administraţia de la Moscova a adresat o invitaţie experţilor militari din state membre NATO şi aliate pentru a discuta despre situaţia politică şi militară în Europa, anunţă Ministerul rus al Apărării, iniţiativa fiind confirmată de Alianţa Nord-Atlantică.

"Experţi militari (NATO - n.red.) sunt invitaţi la Moscova în septembrie pentru consultări pe tema situaţiei politice şi militare din Europa", a declarat luni seară Anatoli Antonov, adjunct al ministrului rus al Apărării.

"Prioritatea consultărilor va fi reciprocitatea siguranţei zborurilor militare deasupra Mării Baltice. Sunt invitate şi ţări non-membre NATO", a adăugat oficialul guvernamental rus.

Un reprezentant NATO a confirmat, conform ziarului Le Figaro, că au fost primite "mai multe propuneri" de cooperare, în spiritul concluziilor Consiliului NATO-Rusia, desfăşurat imediat după summitul Alianţei Nord-Atlantice din Polonia.

"Aliaţii vor analiza cu atenţia propunerile, înaintea de a stabili viitoarele etape. Este necesară o reciprocitate a transparenţei activităţilor militare şi o reducere a riscurilor, în scopul menţinerii stabilităţii şi securităţii în zona euro-atlantică", a spus oficialul NATO.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close