Antena 3 CNN Externe Rusia: Relațiile noastre cu anumite state est-europene vor ajunge la nivel militar, dacă NATO își continuă demersurile

Rusia: Relațiile noastre cu anumite state est-europene vor ajunge la nivel militar, dacă NATO își continuă demersurile

Rusia: Relațiile noastre cu anumite state est-europene vor ajunge la nivel militar, dacă NATO își continuă demersurile
13 Iul 2016   •   21:36

Alianţa Nord-Atlantică transformă ţările est-europene într-o platformă de presiuni militare şi politice asupra Rusiei, prezentată în mod fals ca o ameninţare, afirmă ambasadorul rus la NATO, Aleksandr Gruşko, avertizând că sistemul antibalistic afectează echilibrul strategic.

"Pericolul constă în faptul că NATO construieşte o politică a confruntării pe baza unei ameninţări fictive reprezentate de Rusia şi prin pregătirile militare în apropierea frontierelor ruse. Ţările estice în care vor fi suplimentate efectivele NATO transformă aceste zone în platforme pentru exercitarea de presiuni militare şi politice asupra Rusiei, aducând relaţiile noastre cu aceste state la un nivel militar", a declarat Aleksandr Gruşko, ambasadorul rus la NATO.

Alianţa Nord-Atlantică a aprobat, la summitul de la Varşovia, planul de consolidare a prezenţei militare în Europa de Est, prin desfăşurarea a mii de militari în România, Polonia şi în ţările baltice. În plus, NATO a preluat comandamentul asupra sistemului antirachetă din Europa, care va avea elemente antibalistice şi în România.

"Noi considerăm că aceste măsuri sunt lipsite de fundament, excesive şi contraproductive. Au scopul confruntării, slăbesc securitatea la nivel eoropean şi regional, aducându-ne la schemele de apărare din perioada Războiului Rece", a adăugat Gruşko.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close