Antena 3 CNN Externe Rusia: NATO riscă să transforme conflictul din Libia într-un război terestru

Rusia: NATO riscă să transforme conflictul din Libia într-un război terestru

Rusia: NATO riscă să transforme conflictul din Libia într-un război terestru
Sursa foto: Foto: parloar.ro
15 Iun 2011   •   23:49

NATO riscă să transforme conflictul din Libia într-un război terestru pentru a-l ucide pe liderul Muammar Gaddafi, a avertizat amabasadorul alianţei din partea Rusiei, conform Reuters.

Dmitri Rogozin a adăugat că acest conflict ar avea consecinţe grave în Europa, pentru că ar alimenta o ură faţă de vest.

"Am observat că demersul NATO este încetinit şi are tot mai multe şanse de a deveni o operaţiune de sol în Libia”, a spus Rogozin, în cadrul unei conferinţe de presă la Londra.

Rogozin a declarat că NATO alege anumite ţinte după care le declară ca fiind legitime. "Dacă Gaddafi sau oricine ar trimite un fax dintr-o clădire din Libia, imediat acea clădire este declarată ţintă militară.”

NATO, în baza unei rezoluţii a Naţiunilor Unite care autorizează o zonă de restricţie aeriană deasupra Libiei, bombardează Libia de aproape trei luni, cu scopul de a proteja civili de atacurile forţelor lui Gaddafi.

Rusia, care s-a abţinut la votul din martie al Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, a acuzat coaliţia vestică că îşi depăşeşte mandatul.

×
Subiecte în articol: Rusia NATO conflict Libia Muammar Gaddaffi
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close