Antena 3 CNN Externe Rusia cere acces în baza NATO de la Incirlik. Turcia ia în calcul “toate variantele”

Rusia cere acces în baza NATO de la Incirlik. Turcia ia în calcul “toate variantele”

Rusia cere acces în baza NATO de la Incirlik. Turcia ia în calcul “toate variantele”
18 Aug 2016   •   17:30

Rusia reacționează la informațiile conform cărora elementele nucleare de la baza militară NATO de la Incirlik ar putea fi mutate în România.

Viktor Ozerov, membru in Comisia de Securitate si in Consiliul de Aparare al Federatiei Ruse, a declarat:

"Turcia ar putea deschide baza de la Incirlik pentru avioanele noastre implicate in operatiunile antiteroriste din Siria. Ar fi o continuare logica a pasului facut de presedintele Erdogan catre Rusia. Nu garantez ca Rusia ar avea nevoie de baza de la Incirlik, dar o astfel de decizie ar demonstra ca Turcia este gata sa se implice in mod serios alaturi de noi in lupta impotriva teroristilor din Siria si nu doar sa vina cu vorbe goale."

Conform presei ruse, ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat, într-un interviu, că Ankara ia în calcul o cooperare cu Rusia și posibil chiar un acces în baza militară de la Incirlik.

“Se pare că membrii NATO sunt evazivi pe diverse subiecte, cum ar fi schimburile de tehnologie sau investițiile. Turcia intenționează să își dezvolte propriul sistem de apărare și să îl întărească”, a explicat oficialul, citat de presa rusă.

“În acest sens, dacă Rusia ar privi cu interes, suntem pregătiți să luăm în calcul posibila cooperare în acest sector”, a explicat Cavutoglu.

Ministrul a adăugat că “toate variantele sunt pe masă”.

×
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close