Antena 3 CNN Externe Rusia neagă că SUA ar fi sabotat testele rachetei balistice

Rusia neagă că SUA ar fi sabotat testele rachetei balistice

Rusia neagă că SUA ar fi sabotat testele rachetei balistice
Sursa foto: submarin borei
07 Mai 2009   •   18:13

SUA nu are nici o legătură cu lansările nereuşite ale noii rachete balistice ruseşti Bulava, a anunţat ministrul rus al Apărării. Presa rusă scrisese anterior că SUA a folosit ultimele sale arme electromagnetice din Alaska,nordul Europei şi Groenlanda pentru a întrerupe testele rachetei ruseşti.

?Americanii nu au nicio implicare," declara Anatoli Serdiukov pentru Rossiiskaia Gazeta, adăugând că testarea unei rachete pentru a o pregăti de luptă este un proces lung şi complicat. ?Nu am evitat eşecurile şi erorile cu toate celelelte rachete care au fost supuse testelor?, a subliniat acesta.
În pofida unui număr de cinci eşecuri din zece teste, ultimul insucces fiind în decembrie 2008, ministerul rus al Apărării doreşte introducerea rachetei în serviciu la sfârşitul acestui an.
Racheta balistică intercontinentală Bulava-M (SS-NX-30) poate transporta 10 focoase nucleare şi are o rază de acţiune de 8000 kilometri. Aceasta este menită a dota submarinele cu propulsie nucleară de clasa Borei.
De altfel, Iuri Dolgoruki, primul submarin nuclear strategic din această clasă, va începe testele în Marea Albă în această vară.
Alte două, Alexander Nevski şi Vladimir Monomah - sunt aşteptate a fi finalizate în 2009 şi 2011, dintr-un total de opt astfel de nave până în 2015.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close