Antena 3 CNN Externe Rusia: Nu avem cum să decidem un armistiţiu pentru că nu suntem implicaţi în conflictul din Ucraina

Rusia: Nu avem cum să decidem un armistiţiu pentru că nu suntem implicaţi în conflictul din Ucraina

Rusia: Nu avem cum să decidem un armistiţiu pentru că nu suntem implicaţi în conflictul din Ucraina
Sursa foto: Foto: www.freerepublic.com
03 Sep 2014   •   12:48
UPDATE - Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au discutat despre modalităţile de a ajunge la un armistiţiu în estul Ucrainei, însă Rusia nu poate decide o astfel de măsură deoarece "nu este parte implicată în conflict", a anunţat miercuri Kremlinul, citat de AFP.

"Putin şi Poroşenko au discutat despre măsuri care ar fi favorabile unui armistiţiu între rebeli şi forţele ucrainene. Rusia nu poate negocia concret un armistiţiu, deoarece nu este parte implicată în conflict", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedinţia ucraineană a anunţat miercuri că preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au ajuns la un acord privind un armistiţiu permanent în estul separatist al Ucrainei.

"Preşedintele ucrainean a discutat cu preşedintele rus despre un armistiţiu total (...). Ei au ajuns la un acord privind un armistiţiu în Donbas", bazin minier din estul Ucrainei care cuprinde regiunile Doneţk şi Lugansk, marcate de confruntări violente, se arată într-un comunicat al preşedinţiei de la Kiev, relatează AFP.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat că Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au discutat la telefon despre modalităţile de ieşire din criză în Ucraina.

Cei doi lideri au schimbat opinii despre prioritatea acordată încetării vărsării de sânge în sud-estul ţării", a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, , citat de agenţiile de presă ruseşti.

"Punctele de vedere ale celor doi preşedinţi privind mijloacele de ieşire din această criză gravă corespund în mare parte", a afirmat purtătorul de cuvânt.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close