Antena 3 CNN Externe "Rusia nu poate permite aşa ceva". Ministrul rus de Externe, declaraţii tăioase despre situaţia din Siria

"Rusia nu poate permite aşa ceva". Ministrul rus de Externe, declaraţii tăioase despre situaţia din Siria

"Rusia nu poate permite aşa ceva". Ministrul rus de Externe, declaraţii tăioase despre situaţia din Siria
29 Sep 2015   •   10:41
Rusia nu poate permite destrămarea Siriei, deoarece alternativa ar fi califatul impus de gruparea jihadistă Statul Islamic, a afirmat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, în finalul întrevederii oficiale dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul său american, Barack Obama, luni seara, la New York, în marja Adunării Generale a ONU, relatează marți RIA Novosti, potrivit Agerpres.

Întâlnirea dintre Putin și Obama, prima oficială din 2013, s-a axat pe problema Siriei și a posibilității coordonării eforturilor celor două țări în lupta împotriva Statului Islamic.

'Am convenit că obiectivul nostru comun este o victorie asupra Statului Islamic, căruia să nu i se permită organizarea unui califat pe care acesta intenționează să-l creeze pe un teritoriu vast. Ei (jihadiștii) au ocupat deja zone mari din Siria și Irak și au introdus legi inumane acolo', a spus Lavrov.

În Siria ar trebui promovate reforme politice, dar fără a repeta greșelile din Irak și Libia, a subliniat ministrul de externe rus.

'Toate reformele politice necesare trebuie promovate, doar că în așa fel încât să nu fie repetate greșelile din Irak și Libia, unde invazia străină în scopul democratizării celor două țări a condus la haos, le-a expus pericolelor și riscurilor de dispariție și de scindare în trei-patru-cinci mici enclave', a insistat Lavrov, în interviul pentru RT.

În etapa actuală, Rusia consideră că sarcina principală a comunității internaționale este de a nu permite teroriștilor să distrugă Orientul Mijlociu, așa cum îl știm, leagănul a trei religii mari ale lumii, a concluzionat Lavrov.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close