Antena 3 CNN Externe RUSIA NU SE OPREŞTE. "Putin vrea să STRIVEASCĂ virusul Maidanului"

RUSIA NU SE OPREŞTE. "Putin vrea să STRIVEASCĂ virusul Maidanului"

RUSIA NU SE OPREŞTE. "Putin vrea să STRIVEASCĂ virusul Maidanului"
de O.P.    |    28 Feb 2014   •   09:51

Într-un moment când Moscova şi-a pus în mişcare un întreg arsenal de gesticulaţii militare şi de avertismente la adresa noii puteri din Ucraina, numeroşi comentatori analizeazǎ în presa francezǎ şi occidentalǎ proiectul lui Vladimir Putin de creare a unei Uniuni Euroasiatice, potrivit RFI. Absenţa Ucrainei din acest proiect este de neconceput pentru Moscova, de unde concluzia cǎ Uniunea Europeană şi Statele Unite vor avea de jucat cu Rusi o lungǎ "partidǎ de şah geolopoliticǎ".

Pentru Putin, "virusul" libertǎţii care vine dinspre Kiev este extrem de periculos, întrucît îl ameninţǎ personal, dar îi ameninţǎ şi principalul mare proiect pentru care se luptǎ de mulţi ani, cel de reconstituire a spaţiului de influienţǎ sovietic sub forma unei Uniuni Euroasiatice. Mai multe analize ajung la aceastǎ concluzie, printre care una publicatǎ de revista Le Nouvel Observateur şi semnatǎ de politologul Lilia Chevtsova.

"Pentru Putin, a-şi recunoaşte înfrîngerea este ca şi cum ar accepta sǎ-şi piardǎ o mânǎ sau un picior. Imposibil pentru un ţar care şi-a format o imagine de învingǎtor. Si în plus pentru el este necesar sǎ striveascǎ virusul Maidanului de teamǎ cǎ acesta ar putea contamina societatea rusǎ,  şi l-ar putea da jos de la putere, cum a fost cazul cu Ianukovici", se arată în interviul publicat de Lilia Chevtsova în revista sǎptǎmînalǎ francezǎ .

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Vladimir Putin

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close