Antena 3 CNN Externe RUSIA nu se va OPRI! Vladimir Putin pregăteşte din culise adevăratul război: "A comandat o rachetă ultragrea de ultimă generaţie"

RUSIA nu se va OPRI! Vladimir Putin pregăteşte din culise adevăratul război: "A comandat o rachetă ultragrea de ultimă generaţie"

RUSIA nu se va OPRI! Vladimir Putin pregăteşte din culise adevăratul război: "A comandat o rachetă ultragrea de ultimă generaţie"
de O.P.    |    03 Sep 2014   •   06:41

Separatiştii din estul Ucrainei înregistrează victorie după victorie. În drumul spre Mariupol, un alt oraş înfloritor din estul ţării, aceştia au lăsat în urmă doar ruine şi dezastru. Situaţia a tras un semnal de alarmă şi pentru vecini. Estonia a cerut Alianţei Nord-Atlantice să înfiinţeze baze permanente pe teritoriul său pentru a proteja ţara de Rusia.

Rebelii proruşi au spulberat forţele ucrainene care blocau drumul spre oraşul Mariupol. Vehiculele militare au fost distruse, iar o cazarmă a fost făcută scrum.

În timpul unei vizite în Kiev, secretarul-general al Consiliului Europei şi-a arătat sprijinul faţă de Ucraina.

THORBJORN JAGLAND, secretarul-general al Consiliului Europei: "Ce se întâmplă la acest moment în estul Ucrainei nu ar trebui să aibă loc în Europa secolului XXI, ci ar trebui să aparţină trecutului".

Între timp, numărul sinistraţilor ucrainieni a atins jumătate de milion, a anunţat marţi Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi. Numai în ultima lună, 260 de mii de oameni şi-au părăsit locuinţele şi au fugit din calea războiului.

Preşedintele rus a dat undă verde pentru crearea unei rachete ultragrea de ultimă generaţie. Această ultimă componentă a familiei de rachete Angara, prezentată ca fiind prima pusă la punct după căderea Uniunii Sovietice, va avea o capacitate de până la 150 de tone, cu mult peste cele deja existente.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close