Antena 3 CNN Externe Rusia nu va amâna vânzarea de armament către Iran

Rusia nu va amâna vânzarea de armament către Iran

Rusia nu va amâna vânzarea de armament către Iran
Sursa foto: armata rusa
15 Feb 2010   •   15:43

Rusia nu vede niciun motiv pentru a amâna vânzarea sistemelor de apărare antiaerieană S-300 către Iran, arăta Consiliul de Securitate al Kremlinului, cu doar câteva ore înaintea de vizita premierului israelian, adversar al Iranului, la Moscova

Posibila vânzarea de echipament rusesc de apărare către republica islamică este motiv major de iritare atât pentru Israel cât şi pentru SUA. Ambele au presat Moscova să nu desfăşoare acordul, ce ar putea ajuta la protejarea unităţilor nucleare iraniene de posibile atacuri aeriene.

"Există un contract semnat(de a livra rachete S-300) pe care trebuie să îl implementăm, dar livrările nu au început încă," declara Vladimir Nazarov, vicesecretar al Consiliului.
"Acest acord nu este restricţionat de nicio sancţiune internaţională, deoarece discuţiile sunt pentru livrarea unei arme exclusiv de apărare".

Nazarov a mai declarat că orice lovitură militară contra Iranlui ar fi o mare greşeală şi că problemele cu programul nuclear iranian ar trebui rezolvate prin mijloace diplomatice.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu urmează să aibă discuţii cu preşedintele rus Dmitri Medvedev pe 15 februarie, pentru a-l convinge să accepte sancţiuni dure contra Iranului pentru programul său nuclear.

Medvedev conduce Consiliul de Securitate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close