Antena 3 CNN Externe Rusia. O ziaristă împuşcată într-un restaurant a chemat singură ambulanţa şi poliţia

Rusia. O ziaristă împuşcată într-un restaurant a chemat singură ambulanţa şi poliţia

Rusia. O ziaristă împuşcată într-un restaurant a chemat singură ambulanţa şi poliţia
18 Oct 2010   •   08:49

O ziaristă de la canalul de televiziune Russia Today a fost internată în spital după ce a fost împuşcată în picior cu o armă de foc, într-un restaurant din Moscova,  de către directorul unei companii, aflat sub influenţa alcoolului, relatează AFP.
  
  Preşedintele societăţii jurnaliştilor ruşi, Vsevolod Bogdanov, a denunţat "un incident revoltător", în timp ce poliţia din Moscova a confirmat producerea incidentului, fără a oferi detalii.
   
Incidentul s-a produs în data de 9 octombrie, însă a fost dezvăluit abia duminică.
   
Potrivit relatării redactorului-şef al canalului Russia Today, ziarista Natalia Arhipţeva se afla la Cafe Prado, însoţită de mai mulţi prieteni. În momentul în care a trecut pe lângă o masă la care se aflau mai mulţi bărbaţi, unul dintre ei a făcut o remarcă jignitoare. Ziarista s-a întors şi i-a răspuns că nu se poate comporta astfel, moment în care bărbatul, care consumase băuturi alcoolice, a scos un pistol şi a tras asupra tinerei, a precizat redactorul-şef Margarita Simonianin.
   
Conform Russia Today, nici paznicii, nici clienţii restaurantului nu i-au acordat ajutor femeii rănite, care a alertat singură poliţia şi salvarea.
  
  La opt zile după agresiune, ziarista este încă internată în spital, însă starea sa este bună, a precizat agenţia RIA Novosti.
   
Agresorul, Serghei Virolainen, în vârstă de 35 de ani, director executiv al unei companii, a fost reţinut de poliţie, care a deschis o anchetă asupra incidentului. Suspectul a fost ulterior eliberat, însă i s-a interzis să părăsească Moscova.
   

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close