Antena 3 CNN Externe Rusia a oprit livrările de gaz către Polonia, au anunțat autoritățile. Replica Moscovei

Rusia a oprit livrările de gaz către Polonia, au anunțat autoritățile. Replica Moscovei

Livrările de gaz din Rusia către Polonia au fost oprite, marți, iar ministerul pentru climă a alcătuit o echipă de criză, au anunțat autoritățile.

Rusia a oprit livrările de gaz către Polonia, au anunțat autoritățile. Replica Moscovei
Sursa foto: Twitter/ Hromadske Int.
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2022   •   23:17

Update, ora 23:15: Moscova transmite, prin intermediul agenției de presă rusă de stat TASS, că Gazprom nu confirmă informația conform căreia furnizarea de gaz rusesc către Polonia a fost deja oprită, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al companiei, Serghei Kupriyanov.

Cu toate acestea, compania amintește că de ”azi Polonia este obligată să plătească pentru aprovizionarea cu gaz în conformitate cu noua procedură de plată”. Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce sugerează că acesta ar fi motivul pentru care s-au oprit livrările. 

De cealaltă parte, Varșovia spune că are suficiente rezerve pentru a face față suspendării, după ce a refuzat cererea Kremlinului de a plăti în ruble.

Știre inițială, ora 18:32:”Nu există încă un comunicat din partea rusă, dacă aceasta reprezintă îndeplinirea ultimatumului cu care a amenințat recent Vladimir Putin. Comunicatele oficiale pe această temă sunt așteptate în cursul zilei de astăzi (marți - n.r.)", informează site-ul polonez Onet.pl, citat de businessinsider.com.pl.

”Informația, mai întâi despre o reducere semnificativă a transportului de gaze și apoi despre suspendarea acestuia, marți, a fost confirmată neoficial de Onet atât unor surse guvernamentale, cât și Companiei poloneze de petrol și gaze (PGNiG). Rușii nu au informat partea poloneză cu privire la motivele suspendării livrărilor”, a raportat Onet.

Business Insider din Polonia a transmis o întrebare oficială pe această temă atât către PGNiG, cât și către Gaz-System, dar încă nu a primit răspuns.

×
Subiecte în articol: Rusia livrari de gaze Polonia
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close