Antena 3 CNN Externe Rusia: Patriarhul Kiril cere Guvernului înţelegere faţă de manifestanţi

Rusia: Patriarhul Kiril cere Guvernului înţelegere faţă de manifestanţi

Rusia: Patriarhul Kiril cere Guvernului înţelegere faţă de manifestanţi
Sursa foto: Foto: eurorus4en.wordpress.com
07 Ian 2012   •   23:28

În cadrul unui interviu acordat sâmbătă televiziunii publice, liderul Bisericii Ortodoxe ruse, patriarhul Kiril, i-a cerut Guvernului sã arate mai multã înţelegere faţã de protestele masive care denunţã fraude la alegerile legislative din decembrie, relateazã AFP, sursă preluată de Mediafax
   
"Obiectivul protestelor politice exprimate corect este sã conducã la o ajustare politicã, ceea ce este important", a declarat patriarhul.
   
"Dacã autoritãţile rãmân insensibile la aceste proteste, este un semn negativ, un indiciu al incapacitãţii lor de a se adapta", a adăugat acesta, menţionând că are încredere în autorităţile actuale în ceea ce priveşte dezvoltarea ţării.

Totuşi, patriarhul a avertizat manifestanţii împotriva manipulãrii lor, invocând precedentul revoluţiei din 1917, care a condus la victoria finalã a bolşevicilor.
   
"La momentul respectiv am fost incapabili de înţelepciune şi moderaţie. Ne-am distrus ţara. Şi de ce? Pentru cã oamenii care participã la manifestaţii în general fundamentate sunt folosiţi foarte abil de forţele politice care aspirã la putere", a explicat el.
   
Biserica ortodoxã are legãturi destul de strânse cu regimul actual şi deţine un rol important în societate, având puterea să influenţeze opinia publicã.


×
Subiecte în articol: fraude alegeri Biserica ortodoxa
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close