Antena 3 CNN Externe Rusia: Peste 50.000 de persoane prezente la manifestaţii în favoarea lui Vladimir Putin

Rusia: Peste 50.000 de persoane prezente la manifestaţii în favoarea lui Vladimir Putin

Rusia: Peste 50.000 de persoane prezente la manifestaţii în favoarea lui Vladimir Putin
Sursa foto: Foto: wallpapers.pixxp.com
18 Feb 2012   •   18:31

Dorind să contracareze valul de contestare împotriva lui Vladimir Putin, zeci de mii de susţinători ai acestuia au manifestat sâmbătă în mai multe oraşe, relatează AFP.

Cel puţin 50.000 de persoane au participat la reuniunile din Rusia europeană, Siberia şi Extremul Orient pentru a-l susţine pe premierul care vrea să revină la Kremlin pentru un al treilea mandat după alte două în perioada 2000-2008, potrivit jurnaliştilor AFP şi estimărilor poliţiei.

Opoziţia acuză organizatorii reuninilor pro-Putin că folosesc resursele statului şi chiar oferă bani pentru a încuraja oamenii să participe.
   
Peste 20.000 de persoane au participat la manifestaţii în Extremul Orient rus şi Siberia, a anunţat poliţia. Cel puţin 1.200 de persoane au manifestat la Habarovsk (Extremul Orient) scandând: "Avem ceva de protejat". Alte 3.000 de persoane au participat la o reuniune pro-Putin la Vladivostok, port din Pacific, 7.000 de Irkuţk (Siberia) şi 3.000 au înfruntat gerul la Novosibirsk. În oraşul Ivanovo (300 de kilometri nord-est de Moscova), organizatorul a fost reţinut, numărul manifestanţilor pro-Putin (6.000) fiind de două ori mai mare decât cel anunţat, potrivit agenţiei RIA Novosti. La Sankt-Petersburg, fostă capitală imperială şi oraşul natal al lui Putin, circa 10.000 de persoane au ieşit în stradă agitând pancarte pe care se putea citi "Da schimbării, nu revoluţiei!" sau "Împreună cu Putin pentru o Rusie puternică".

"Pentru mine, Putin înseamnă stabilitate. Trăiesc mai bine în ultimii ani, sunt plătit la timp. Încep să mă simt mândru de ţara mea", a declarat pentru AFP Anatoli Stepanov, în vârstă de 42 de ani.
   
Un miting de proporţii în favoarea lui Putin a fost anunţat pentru 23 februarie la Moscova sub sloganul "Ne protejăm ţara!", iar organizatorii speră să reunească 200.000 de persoane.
   
Vladimir Putin se confruntă din decembrie cu o mişcare de contestare fără precedent de la preluarea puterii, în 2000. În ciuda acestor proteste, Putin rămâne marele favorit al scrutinului din 4 martie, pe care are şansa să îl câştige din primul tur, potrivit institutului de sondaje proguvernamental Vţiom. Până la acea dată urmează să aibă loc mai multe evenimente organizate atât de susţinătorii lui Putin, cât şi de oponenţii acestuia.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Siberia Kremlin miting
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close