Antena 3 CNN Externe Rusia a pierdut peste 152.000 de oameni în războiul din Ucraina | Forţele armate ucrainene au făcut lista cu pierderile Moscovei

Rusia a pierdut peste 152.000 de oameni în războiul din Ucraina | Forţele armate ucrainene au făcut lista cu pierderile Moscovei

Kievul susține că Rusia a pierdut mai mult de 152.000 de oameni în războiul pe care îl duce în Ucraina, potrivit unei liste cu pierderile Kremlinului, publicată de Ministerul ucrainean al Apărării, scrie Sky News.

Rusia a pierdut peste 152.000 de oameni în războiul din Ucraina | Forţele armate ucrainene au făcut lista cu pierderile Moscovei
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / David Peinado
de Alin Tarnovschi    |    04 Mar 2023   •   20:59

Ministerul ucrainean al Apărării a făcut o listă cu ceea ce pretinde a fi pierderile Rusiei în conflictul care a început în 24 februarie, anul trecut.

În mod evident, este imposibil de verificat aceste cifre și este foarte probabil ca Moscova să nu fie de acord cu această listă.

Kievul susține că Rusia a pierdut mai mult de 152.000 de oameni.

De asemenea, Ucraina afirmă că forțele lui Vladimir Putin au suferit pierderi de peste 3.400 de tancuri și aproape 6.700 de vehicule blindate de luptă.

În listă se susține că au fost doborâte puțin peste 300 de avioane militare și un număr ceva mai mic de elicoptere, potrivit Mediafax.

Numărul dronelor pe care spune că le-a doborât Ucraina ar fi de peste 2.000.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close