Antena 3 CNN Externe Rusia se plânge că Polonia îi refuză accesul unei delegații pe teritoriul său, după incidentul cu racheta care a ucis doi oameni

Rusia se plânge că Polonia îi refuză accesul unei delegații pe teritoriul său, după incidentul cu racheta care a ucis doi oameni

Delegația Rusiei nu va participa la sesiunea de toamnă a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), eveniment care urmează să aibă loc săptămâna viitoare la Varșovia.

Rusia se plânge că Polonia îi refuză accesul unei delegații pe teritoriul său, după incidentul cu racheta care a ucis doi oameni
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2022   •   18:33

Un oficial rus de rang înalt a făcut anunțul și a precizat că autoritățile poloneze au respins acordarea de vize membrilor delegației de la Moscova.

Admiterea delegației ruse în sesiunea OSCE ar încălca principiul solidarității cu Ucraina, a declarat Barbara Bartus, șefa delegației Poloniei la Adunarea Parlamentară a OSCE.

"Din păcate, am primit un răspuns scandalos de la șefa delegației poloneze la adunarea parlamentară a OSCE, doamna Bartus, care a spus  că nu vede nicio posibilitate ca reprezentanții ruși și belaruși să participe la sesiunea de toamnă de la Varșovia", a spus, la rândul său, Vladimir Djabarov, membru al Consiliului Federației Ruse, Camera superioară a Parlamentului de la Moscova.

"Ne așteptăm ca o problemă similară să se repete în februarie, când este planificată sesiunea de iarnă la Viena, precum şi în iulie anul viitor, în ceea ce privește sesiunea anuală din Canada", a completat el.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) este o organizație internațională cu 57 de state membre, inclusiv Rusia, care și-a asumat misiunea prevenirii conflictelor, a administrării crizelor și a reconstrucției post-conflictuale.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close