Antena 3 CNN Externe Rusia pregăteşte un al patrulea convoi umanitar pentru estul Ucrainei

Rusia pregăteşte un al patrulea convoi umanitar pentru estul Ucrainei

Rusia pregăteşte un al patrulea convoi umanitar pentru estul Ucrainei
de S.T.    |    24 Sep 2014   •   20:25

Rusia pregăteşte un al patrulea convoi umanitar pentru sud-estul Ucrainei, a anunţat miercuri la Moscova ministrul adjunct rus pentru situaţii de urgenţă Vladimir Stepanov.

"Colecta de ajutor umanitar este în curs. O decizie în legătură cu data trimiterii acestui convoi va fi luată pe cale diplomatică", a precizat Stepanov, citat de RIA Novosti.

Moscova a trimis până acum două convoaie umanitare în regiunea Lugansk şi unul în Doneţk. Primul convoi umanitar rus, format din 280 de camioane, a fost trimis la 22 august fără să fi primit în prealabil acordul Kievului şi al inspectorilor Crucii Roşii, provocând critici din partea Ucrainei şi a aliaţilor săi occidentali. Kievul a calificat atunci acţiunea Rusiei drept o invazie directă, o poziţie susţinută de NATO, SUA şi mai multe state europene. Următoarele două convoaie, autorizate de Kiev, au ajuns la 13 şi, respectiv, 20 septembrie.

Ministrul adjunct rus pentru situaţii de urgență, Vladimir Stepanov, declara săptămâna trecută că Rusia va trimite periodic convoaie umanitare în sud-estul Ucrainei pentru a ajuta populaţia din această regiune.

×
Subiecte în articol: Rusia convoi umanitar Ucraina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close