Antena 3 CNN Externe Rusia pregăteşte un "răspuns" la scutul anti-rachetă din Europa de Est

Rusia pregăteşte un "răspuns" la scutul anti-rachetă din Europa de Est

Rusia pregăteşte un "răspuns" la scutul anti-rachetă din Europa de Est
20 Mar 2012   •   14:38

Dmitry Medvedev, ex-preşedintele Rusiei, este de părere că ţara sa trebuie să pregătească un "răspuns" echivalent cu instalarea scutului american anti-rachetă, din Europa de Est, cel târziu până în 2018.

Negocierile dintre Rusia şi Occident, referitoare la proiectul american de apărare din Europa au ajuns într-un moment de impas, relatează presa moscovită.
SUA ezită să garanteze că amplasarea scutului anti-rachetă nu reprezintă o ameninţare pentru securitatea Rusiei. Cu toate acestea, Medvedev spune că Moscova este în continuare deschisă să dezbată această problemă sensibilă pentru ambele părţi.

"Încă nu am închis uşa negocierilor şi susţinem conferinţe şi discuţii cu partenerii noştri, pe marginea acestui subiect delicat. Dar trebuie să fim complet pregătiţi până în anul 2017-2018", i-a transmis Medvedev Ministrului de Apărare Rus, Anatoly Serdyukov.

Serdyukov a precizat că Moscova va fi gata să-şi susţină poziţia la conferinţa internaţională de apărare balistică, din luna mai, găzduită de capitala Rusiei. El a continuat spunând că, ministerul pe care îl conduce, a demarat deja un proiect, menit să contracareze iniţiativa NATO, din estul continentului european.

×
Subiecte în articol: Rusia Moscova
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close