Antena 3 CNN Externe Cum a fost Rusia prezentă la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Serviciului de protocol i-a scăpat acest detaliu

Cum a fost Rusia prezentă la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Serviciului de protocol i-a scăpat acest detaliu

Peste 100 de lideri internaționali au fost prezenți la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Totuși, din cauza războiului pe care l-a declanșat în Ucraina și a declarațiilor deloc pacifiste făcute de Kremlin la adresa Marii Britanii, președintele rus Vladimir Putin nu a fost invitat.

Cum a fost Rusia prezentă la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Serviciului de protocol i-a scăpat acest detaliu
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    19 Sep 2022   •   17:08

Totuși, în mod ironic, Rusia a fost prezentă în mod simbolic la slujba oficiată de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby la Westminster Abbey și la care au luat parte peste 2.000 de invitați.

Astfel, în timpul ceremoniei solemne, mulți observatori și telespectatori au fost surprinși să vadă în imensa catedrală două icoane ortodoxe, în apropierea mormântului Eroului Necunoscut.

Una dintre ele o reprezintă pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus, iar a doua pe Iisus Hristos. Cele două icoane pictate pe lemn cu tempera pe bază de ou și aur sunt operele artistului rus Serghei Federov și sunt realizate în stilul picturilor bizantine din secolul al XI-lea.

Reprezentanții Westminster Abbey susțin că prezența icoanelor ortodoxe acolo le amintește vizitatorilor de funcția principală a lăcașului de cult în care oricine se poate închina.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, în locul în care sunt plasate cele două icoane, credincioșii pot aprinde lumânări votive (introduse pentru prima dată în perioada de dinaintea Războiului din Golf din 1990) și pot spune rugăciuni.

×
Subiecte în articol: Rusia Elisabeta a II-a
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close