Antena 3 CNN Externe Rusia publică imagini din satelit cu locul unde are loc summitul NATO: ”Pentru orice eventualitate”

Rusia publică imagini din satelit cu locul unde are loc summitul NATO: ”Pentru orice eventualitate”

Rocosmus publică coordinatele sediilor occidentale de apărare, inclusiv ale Pentagonului și ale locului unde se desfășoară summitul NATO.

Rusia publică imagini din satelit cu locul unde are loc summitul NATO: ”Pentru orice eventualitate”
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    29 Iun 2022   •   17:57

Agenția spațială rusă Roscosmos a distribuit imagini din satelit ale clădirii din capitala spaniolă Madrid, unde are loc summitul NATO, identificând-o drept un „centru decizional” care „susține naționaliștii ucraineni”.

Roscosmos a împărtășit coordonatele altor „centre de luare a deciziilor” din SUA, Franța, Marea Britanie și Germania, inclusiv Pentagonul.

Aceasta are loc în timp ce summitul NATO, o întâlnire de trei zile a liderilor a 30 de state membre NATO și națiuni aliate, are loc la Madrid și se așteaptă să eticheteze Rusia drept o amenințare majoră și să decidă asupra ajutorului Ucrainei.

Potrivit directorului general al Roscosmos, Dmitri Rogozin, firmele private de sateliți occidentale trimit informații către NATO și, în consecință, către Ucraina, a informat RIA.

Într-un interviu acordat RIA, Rogozin a acuzat în mod special Maxar pentru că a făcut acest lucru și a pretins, de asemenea, formarea unui singur nor de date pe care NATO se presupune că îl folosește pentru a trimite informații armatei ucrainene.

Aceasta urmează, de asemenea, acuzațiilor făcute de Rusia că sateliții americani în mod privat au fotografiat Insula Șerpilor din Marea Neagră înainte ca Ucraina să lanseze o serie de lovituri pe insulă.

×
Subiecte în articol: summit NATO Roscosmos satelit Madrid Rusia
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close