Antena 3 CNN Externe De unde se aprovizionează Rusia cu rachete și drone pentru atacurile masive în Ucraina

De unde se aprovizionează Rusia cu rachete și drone pentru atacurile masive în Ucraina

Atacurile rusești masive efectuate asupra orașelor și infrastructurii energetice din Ucraina, care au continuat luni, i-au determinat pe analiștii militari să estimeze o epuizare rapidă a stocurilor de rachete ale Moscovei.

De unde se aprovizionează Rusia cu rachete și drone pentru atacurile masive în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2022   •   09:19

Însă Kremlinul și-a luat precauția să încheie înțelegeri de livrare a rachetelor cu unul dintre puținii săi aliați.

Astfel, Iranul este pregătit să transfere Rusiei nu doar drone, ci și rachete sol-sol pentru războiul din Ucraina, relatează The Washington Post, citat de Antena 3 CNN.

Pe 18 septembrie, Teheranul a trimis oficiali în Rusia pentru a finaliza acorduri pentru livrări suplimentare de arme, potrivit sursei americane.

Serviciile de informații din SUA susțin că Iranul pregătește primul lot de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Fateh-110 și Zolfaghar, capabile să lovească ținte la distanțe între 300 și 700 de kilometri.

Publicația americană a mai relatat că Iranul pregătește, de asemenea, noi livrări de drone către Rusia, în special modelele Mohajer-6 și Shahed-136.

În plus, instructori iranieni au vizitat teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina pentru a-i învăța pe soldații ruși cum să folosească dronele.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, la rândul său, că Rusia a comandat 2.400 de drone iraniene Shahed-136.

Foto: rachetă iraniană Fateh-313

×
Subiecte în articol: Rusia Iran drone Shahed-136 rachete
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close