x close

Rusia, reacție după sancțiunile promulgate de SUA

02 Aug 2017   •   21:24
Rusia, reacție după sancțiunile promulgate de SUA

Noile sancţiuni împotriva Rusiei promulgate miercuri de preşedintele american Donald Trump nu vor schimba nimic, au asigurat diplomaţi ruşi de rang înalt, citaţi de agenţiile internaţionale de presă. 

"Unii oficiali din SUA spuneau că e o lege care ar putea încuraja Rusia să coopereze cu Statele Unite; pentru mine, acesta e un gen ciudat de încurajare", a declarat reprezentanţilor presei ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia. "Cei care au inventat această lege, dacă credeau că ne-ar putea schimba politica, s-au înşelat. Ar fi trebuit să ştie mai bine că nu dăm înapoi, nu cedăm", a insistat el, arătând că sancţiunile "inevitabil dăunează relaţiilor noastre, dar vom lucra în condiţiile existente, cu speranţa că într-o bună zi se vor schimba". 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse preluate de AFP, a comentat sancţiunile americane arătând că "de facto, nu schimbă nimic", iar Rusia a luat deja măsuri de răspuns. 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a promulgat miercuri o lege adoptată săptămâna trecută de Congresul SUA, prin care se impun sancţiuni economice Rusiei, pentru presupusul amestec în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Acelaşi act stabileşte sancţiuni şi împotriva Iranului şi Coreei de Nord. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

SUA Rusia reactie sanctiuni
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati