Antena 3 CNN Externe Rusia recomandă Coreei de Nord să renunţe la lansarea unei rachete în spaţiu

Rusia recomandă Coreei de Nord să renunţe la lansarea unei rachete în spaţiu

Rusia recomandă Coreei de Nord să renunţe la lansarea unei rachete în spaţiu
03 Dec 2012   •   12:17

Rusia a făcut luni, un apel către Coreea de Nord, sfătuind autorităţile de la Phenian să abandoneze planurile de lansare a unei rachete, la sfârşitul acestei luni, programată să aibă loc între 10 şi 22 decembrie.

"Facem un apel către guvernul nord-coreean, să reconsidere decizia în ceea priveşte lansarea rachetei", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe rus.
Lansarea contravine rezoluţiilor impuse de Consiliul de Securitate al ONU, precizează declaraţia oficială.

Rusia regretă decizia Comitetului Tehnologic Spaţial Nord-Coreean, prin care se anunţă lansarea unei rachete purtătoare a unui satelit.

Primul ansamblu din cele trei necesare pentru lansarea rachetei a fost deja instalat pe platformă, urmând ca celelalte două să fie stabilite în următoarele patru zile, anunţă agenţia sud-coreeană Yonhap.

Lansarea rachetei reprezintă a doua tentativă a Coreei de Nord din acest an. Precedenta lansarare a avut loc în aprilie, dar s-a dovedit a fi un eşec total, după ce racheta s-a prăbuşit în Marea Galbenă, la câteva minute după ce s-a desprins de sol.

Autorităţile de la Phenian susţin că plasarea unui satelit pe orbită are scopuri pacifiste, în timp ce comunitatea internaţională bănuieşte că lansarea ar putea ascunde testarea unor rachete balistice intercontinentale.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close