Antena 3 CNN Externe Rusia este copleșită de coronavirus. Număr record de morți din cauza COVID-19, a doua zi consecutiv

Rusia este copleșită de coronavirus. Număr record de morți din cauza COVID-19, a doua zi consecutiv

Un bilanț al guvernului de la Moscova a arătat 815 decese de Covid în ultimele 24 de ore și 22.277 de cazuri noi.

Rusia este copleșită de coronavirus. Număr record de morți din cauza COVID-19, a doua zi consecutiv
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    13 Aug 2021   •   21:02

Rusia a raportat vineri, 13 august, un nou record de decese de COVID zilnice, 815, după ce cu o zi înainte înregistra 808 decese.

Numărul total de cazuri de COVID raportate în Rusia de la începutul pandemiei a ajuns, vineri, la peste 6,5 milioane, iar numărul deceselor este de 168.864.

În ciuda numărului ridicat de decese, primarul Moscovei spune că numărul spitalizărilor s-a înjumătățit în ultimele șase săptămâni.

Moscova, epicentrul epidemiei în Rusia, ca și o serie de regiuni au introdus măsuri obligatorii de vaccinare pentru a accelera procesul de inoculare, iar președintele Vladimir Putin a cerut în repetate rânduri rușilor să se vaccineze.

Rusia are la dispoziția populației trei vaccinuri autohtone și nu distribuie niciunul dintre vaccinurile fabricate în vest.

Cu toate acestea, puțin peste 30 de milioane din cei aproximativ 146 de milioane de oameni din Rusia au fost complet vaccinați, potrivit site-ului web Gogov, care centralizează datelor Covid din regiuni.

Moscova a continuat vineri cu ridicarea restricțiilor, primarul Serghei Sobyanin anulând obligația angajatorilor de a menține cel puțin 30% dintre angajați care lucrează de acasă.

×
Subiecte în articol: COVID-19 decese coronavirus Moscova
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close