Antena 3 CNN Externe Rusia. Regiunea Belgorod interzice celebrarea Sfântului Valentin

Rusia. Regiunea Belgorod interzice celebrarea Sfântului Valentin

Rusia. Regiunea Belgorod interzice celebrarea Sfântului Valentin
Sursa foto: Foto: ufodigest.com
07 Feb 2011   •   17:50

Guvernul regiunii Belgorod din vestul Rusiei a anunţat, luni, că se opune celebrării în spaţii publice a Sfântului Valentin, "o sărbătoare care contravine culturii ruse", informează AFP.

"Suntem contra implantării sărbătorilor catolice în regiunea noastră", unde 97% din populaţia locală este ortodoxă, a declarat Nikolai Bezlutski, membru în administraţia regiunii Belgorod.

Cu toate acestea, autorităţile nu interzic sărbătorirea acestei zile, cu condiţia să fie făcută în intimitate.

"Însă cei care vor dori să sărbătorească Sfântul Valentin în intimitate, o vor putea face. Nicio pedeapsă nu a fost instituită", a adăugat responsabilul rus.

Nicio petrecere nu este prevăzută la Universitatea Belgorod, care va celebra pe 15 februarie "ziua tinerilor ortodocşi", a declarat Alexandre Pyj, purtătorul de cuvânt al universităţii.

"Dacă studenţii vor dori să petreacă între ei de Sfântul Valentin, nu există nicio obiecţie", a adăugat aceeaşi sursă.

Printr-un document intitulat "Măsuri pentru asigurarea securităţii spirituale a regiunii Belgorod", autorităţile din această zonă au decis "să nu autorizeze petrecerile de Sfântul Valentin şi de Holloween în stabilimentele culturale, educative şi alte administraţii orăşeneşti şi departamentale din această regiune".

Aceeaşi directivă vorbeşte despre necesitatea organizării "unei prezentări explicative în mass-media din regiune care să prezinte particularităţile acestei sărbători ce contravine culturii ruse". Acest document a fost aprobat în martie 2010 de către guvernul regional şi de arhiepiscopul Bisericii ortodoxe ruse din Belgorod.

Puţin cunoscută până în urmă cu 10 ani, sărbătoarea de Sfântul Valentin reprezintă în prezent o adevărată mană cerească pentru comerţul din Rusia. Magazinele vând numeroase cărţi poştale şi obiecte în formă de inimă, iar restaurantele le propun clienţilor meniuri speciale cu ocazia acestei sărbători.

×
Subiecte în articol: Rusia Sfantul Valentin
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close