Antena 3 CNN Externe Rusia RESPECTĂ, dar nu recunoaşte alegerile din Lugansk şi Doneţk

Rusia RESPECTĂ, dar nu recunoaşte alegerile din Lugansk şi Doneţk

Rusia RESPECTĂ, dar nu recunoaşte alegerile din Lugansk şi Doneţk
07 Noi 2014   •   16:15

Autorităţiile ruse au declarat că nu recunosc alegerile din republicile autoproclamate separtiste din Lugansk şi Doneţk.
Consilierul preşedintelui Putin, Yury Ushakov, spune că Moscova respectă, dar nu recunoaşte alegerile desfăşurate săptămâna trecută în regiunile din sud-estul Ucrainei.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii cancelariilor occidentale au ameninţat Rusia cu impunerea unui nou set de sancţiuni, în cazul în care administraţia de la Kremlin va recunoaşte legitimitatea alegerilor din regiunile separatiste.
Liderii europeni şi americani au spus la unison că alegerile din acele teritorii încalcă flagrant acordul de la Minsk, semnat la 5 septembrie.

"Poziţia oficială a Rusiei a fost exprimată într-o declaraţie scurtă, dar succintă a Ministerului de Externe. Cuvântul respect a fost folosit intenţionat", a menţionat Ushakov, citat de Interfax.

Întrebat dacă există posibilitatea unei echivalenţe între respect şi recunoaştere, Ushakov a replicat: "Sunt două cuvinte total diferite. S-a ales în mod deliberat folosirea cuvântului respect deoarece noi respectăm fundamental dorinţa celor care au votat"

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitry Peskov, a completat şi a adăugat că Vladimir Putin nu va avea nicio întâlnire cu cei care au câştigat alegerile în cele două republici autoproclamate, Alexander Zakharchenko şi Igor Plotnitsky.

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close